Wat is er in de omgeving te doen?

Naast een bezoek aan het molengebied raden wij ook aan om de oudste stad van Holland; Dordrecht, een bezoek te brengen. Wanneer u meer van modern houdt dan is een Bezoek aan Rotterdam de moeite waard. Beide steden zijn goed bereikbaar middels de veerdiensten van de Waterbus. Zie de website van de Waterbus om de dienstregeling te bekijken en uw reis te plannen

Recreatie in de polder

In de polders van de Alblasserwaard kun je heerlijk fietsen over de mooi aangelegde fietspaden, onderweg kom je veel mooie plekjes tegen. De Alblasserwaard heeft veel authentieke dorpjes met prachtige boerderijen. Na een snelle overtocht met één van de veerboten ligt ook de Krimpenerwaard binnen uw bereik. Ook daar kun je heerlijk fietsen en wandelen. Je vindt er ook het Loetbos, een prachtig mooi natuurgebied. Er komen diverse grote fietsroutes en wandelroutes langs Kinderdijk, zoals bijvoorbeeld de wandelroute het Floris V Pad (Floris de Vijfde pad). Onze B&B is een mooie uitvalsbasis om uit te rusten tussen twee etappes. Als je iets anders wilt dan een wandel- of fietstocht dan zijn er diverse andere leuke opties, zoals:

Recreatie op het water in Oud-Alblas: "De krom"
Hier kunt u terecht voor het huren van een kano of sloep, een rondvaart langs onder andere de molens of een lekkere lunch of diner. Heerlijk terras aan het water.

Polder Spa Ottoland
Voor relaxen geheel in polderstijl!

Kaasboerderij Booij in Streefkerk
Voor de lekkerste kaas van de Alblasserwaard en een rondleiding op de kaasboerderij bevelen wij Booij Kaasmakers aan. Ook een leuke bestemming voor een fietstochtje vanaf Bed en Breakfast Molenblick.

Vishandel en Palingrokerij van Wijk Groot-Ammers
Als je een liefhebber bent van paling, is een bezoekje aan vishandel van Wijk in Groot-Ammers zeker de moeite waard. Je kunt hier heerlijke vers gerookte paling proeven

Het Loetbos Krimpen aan de Lek
...

Avonturenboerderij Molenwaard in Groot-Ammers
Een echte aanrader als je met kinderen naar onze B&B komt. Hier kunnen ze beleven hoe het is om op een boerderij tussen de diverse polder- en boerderijdieren te wonen.

Floris de Vijfde wandelpad
...

Stedenbezoek

Dordrecht
Dordrecht heeft een gezellige binnenstad.

Rotterdam


Gouda


Rondwandeling Nieuwpoort


Gorinchem


Musea

Baggermuseum
De Koperen Knop

Restaurants

Op loopafstand vanuit Kinderdijk:
Buena Vista
Café de Klok
Het Koetshuis in Krimpen aan de Lek

Alblasserdam:
Het Wapen Van Alblasserdam
Damzicht
Le Barrage
De Wachter
Het Raedthuis
Chinees

Streefkerk:
De Limonadefabriek